Jump to content
IGNORERAD

Äta nästan gratis


acarls

Recommended Posts

Med sin förstaklassbiljett hade mannen tillträde till flygplatsens vip-lounge och buffén som serverades där. Genom en listig manöver kunde han äta gratis under nästan ett helt år, skriver den malaysiska tidningen The Star.

Mannen hade bokat en förstaklassbiljett på China Eastern Airlines utan någon som helst avsikt att flyga någonstans.

Hans destination var i stället loungen på Xi'an Xianyangs internationella flygplats i nordvästra Kina. Med premiumbiljetten som passerkort öppnades dörrarna till den tjusiga salongen. Där kunde mannen njuta i fulla drag av den förstklassiga komforten och servicen.

 

Under loppet av ett år försåg han sig vid mer än 300 tillfällen av rätterna och dryckerna som serverades i vip-loungen, skriver den malaysiska tidningen The Star

När han ätit klart bokade han helt sonika om sin flygbiljett till dagen därpå, enligt tidningen. Knepet ska ha upprepats dag efter dag.

Så småningom anade flygbolaget oråd. Men när man förstod att mannen satt i system att så att säga lura systemet gick det inte att stoppa honom – han bröt inte mot några regler.

När flygbiljettens giltighetstid var på väg att löpa ut avbokade mannen biljetten och fick delar av kostnaden återbetald.

Uppgifterna om den förslagne snyltgästen har publicerats av flera asiatiska medier och sedan rapporterats av medier i bland annat Australien, USA och Storbritanien. Men China Eastern Airlines säger  att uppgifterna inte stämmer. Det är enligt flygbolaget inte möjligt att använda en flygbiljett på det sätt som påståtts.

 

http://www.dn.se/ekonomi/anvande-flygbiljett-for-att-ata-gratis-i-ett-ar/

Link to comment
Dela på andra sajter

Och jag som alltid har tyckt att frugans syskon var några j,,la snyltare

En chang är alltid en chang om än i ett sprucket glas

Våga vägra fesbok

Link to comment
Dela på andra sajter

Om det vore sant sa är det ändå inte mycket han kommit över. Jag har själv suttit i den loungen otaliga gånger men oftast bryr jag mig inte ens om att gå in där, några kex och jordnötter samt en kopp nescafe samt möjligtvis en ljummen Cola kan inte vara mödan värd att ta sig till flygplatsen för.

Link to comment
Dela på andra sajter

Finns en tråd till om detta och allt är en skröna som nu valsar runt i världspressen.

Typ ungefär som denna härliga historia...

 

 

Utanför Bristol Zoo ligger det en parkering med plats för 150 bilar och 8 lastbilar. Den har varit bemannad sex dagar i veckan i 23 (!) år av samma charmerande och väldigt vänliga parkeringsvakt med sin biljettmaskin. Avgiften är £1 per bil och £5 per lastbil.

Förra måndagen dök han inte upp på sin arbetsplats, så Bristol Zoo management ringde Bristol Citys kommun för att be dem skicka en reserv p.g.a. parkeringsstrul.

Kommunen sade att bilparkeringen inte var deras ansvar.

Bristol Zoo frågade om inte parkeringsvakten var anställd av kommunen?

”Vilken parkeringsvakt” svarade kommunen…

Mannen är nu försvunnen från sin bostad efter att ha tagit
ut
dagliga parkeringsavgifter på ca. £400/dag de senaste 23 åren….

Ihopräknat är det ca 40 miljoner kr med dagens valutakurs…

(Det är ca 1,7 milj i årsinkomst…)

Det är inte vad partierna säger några månader innan valet som räknas, utan vad de har sagt och gjort under hela mandatperioden innan valet....

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...