Gorocco Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 Idag så fyller en mycket trevlig och söt tjej år, så dagen till ära ska två tårtor bakas. Igår var jag och handlade det som behövs och nu börjar vi. Tårtbottnar kan vara ganska torra så jag tar ananasspad och häller på tårtan. Dränk in ordentligt. Så där nu spadet sakta få dra in i bottnarna. Under tiden plockar vi fram lite egenplockade blåbär från frysen. Ska fundera på hur vi gör med dem, kanske mortla dem med lite socker och bre ut på tårtan och toppa med lite färska bär uppe på. Det får bli som det blir, ska fundera med en kopp kaffe i soffan. Här de två tårterna instoppade i kylen. Jag har lite planer på att försöka mig på en prinsesstårta men jag är ingen riktig konditor så vi får se hur det bli med det. Jag har hur som helst ett paket mandelmassa hemma och spär man ut det med mer socker så kallas det marsipan och det är vad jag behöver och något färgämne för att få lite stil på tårtan. Fortsättning följer om ett tag... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd September 1, 2012 Trådstartare Dela Inlagd September 1, 2012 Nu kom vi till det lilla problemet, var finns det plats för att baka en tårta. På bordet är det fullt med svamp på torkning så här får man inte plats. Kanske att man ska koncentrera sig på den lilla ytan till vänster om Lillkrabban. Men då är man ju farligt nära Lillkrabban med och kan få sig en känga när som helst. Jag får grubbla på det med en kopp kaffe i soffan. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
andrejsdenruskige Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 Nu kom vi till det lilla problemet, var finns det plats för att baka en tårta. På bordet är det fullt med svamp på torkning så här får man inte plats. Kanske att man ska koncentrera sig på den lilla ytan till vänster om Lillkrabban. Men då är man ju farligt nära Lillkrabban med och kan få sig en känga när som helst. Jag får grubbla på det med en kopp kaffe i soffan. Du har större förmåner än oss andra i fall du får den vänstra sidan. Jag hade på sin höjd fått den högra sidan. Oftast får jag gå till garaget när jag ska koka havregrynsgröt Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Babysnake Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 Idag så fyller en mycket trevlig och söt tjej år, så dagen till ära ska två tårtor bakas. Igår var jag och handlade det som behövs och nu börjar vi. Tårtbottnar kan vara ganska torra så jag tar ananasspad och häller på tårtan. Dränk in ordentligt. Så där nu spadet sakta få dra in i bottnarna. Under tiden plockar vi fram lite egenplockade blåbär från frysen. Ska fundera på hur vi gör med dem, kanske mortla dem med lite socker och bre ut på tårtan och toppa med lite färska bär uppe på. Det får bli som det blir, ska fundera med en kopp kaffe i soffan. Här de två tårterna instoppade i kylen. Jag har lite planer på att försöka mig på en prinsesstårta men jag är ingen riktig konditor så vi får se hur det bli med det. Jag har hur som helst ett paket mandelmassa hemma och spär man ut det med mer socker så kallas det marsipan och det är vad jag behöver och något färgämne för att få lite stil på tårtan. Fortsättning följer om ett tag... Grattis till Krabban antar jag så det inte blir en miss igen. Önskar Snake med familj. Bättre ringla än vingla. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd September 1, 2012 Trådstartare Dela Inlagd September 1, 2012 Grattis till Krabban antar jag så det inte blir en miss igen. Önskar Snake med familj. Nej det är inte Lillkrabban som fyller år. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd September 1, 2012 Trådstartare Dela Inlagd September 1, 2012 Nu är det dags att förbereda lite blåbärsblandning till fyllningen. I med lite blåbär i en skål. Jag vågar inte mosa bären i den diskade morteln bakom. Risken finns att de tar sig en smak av Blaa raa, vitlök, chili och gud vet vad. Vi lägger det istället i en skål och häller på lite socker och en matsked grädde. Vi mosar det med en gaffel eftersom stavmixern packat ihop just den dagen jag tänkte använda den för första gången på fem år. Den färdiga blandningen. Smaka av. Den blir bra, inte allt för söt. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 sJÄLVA BAKANDET AV TÅRTBOTTEN VILL JAG SE LITE BILDER PÅ Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Babysnake Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 Nej det är inte Lillkrabban som fyller år. Du ser en miss igen. Snake Bättre ringla än vingla. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd September 1, 2012 Trådstartare Dela Inlagd September 1, 2012 sJÄLVA BAKANDET AV TÅRTBOTTEN VILL JAG SE LITE BILDER PÅ Bakande av tårtbottnar gjorde jag nattetid och jag trodde ingen var vaken på forumet då så det blev inga bilder tagna. Nu är det dags att bre på blåbärsfyllningen på tårtbottnarna så det drar in ordentligt och blir saftiga. Så där nu var det påpenslat och även några bitar ananas åkte på detta understa lager. En tårta är nästan godare dagen efter när allt fått suga in i tårtan. Jag tror jag tar mig en kopp kaffe och funderar på nästa steg. Nu ringde polaren och sa att det var dags att börja riva Mister Kristers kök i grannhuset som vi lovat det interferar lite med min tårtbakning. Vi får se hur vi lägger upp detta. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
måne Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 Idag så fyller en mycket trevlig och söt tjej år, så dagen till ära ska två tårtor bakas. Igår var jag och handlade det som behövs och nu börjar vi. Tårtbottnar kan vara ganska torra så jag tar ananasspad och häller på tårtan. Dränk in ordentligt. Så där nu spadet sakta få dra in i bottnarna. Under tiden plockar vi fram lite egenplockade blåbär från frysen. Ska fundera på hur vi gör med dem, kanske mortla dem med lite socker och bre ut på tårtan och toppa med lite färska bär uppe på. Det får bli som det blir, ska fundera med en kopp kaffe i soffan. Här de två tårterna instoppade i kylen. Jag har lite planer på att försöka mig på en prinsesstårta men jag är ingen riktig konditor så vi får se hur det bli med det. Jag har hur som helst ett paket mandelmassa hemma och spär man ut det med mer socker så kallas det marsipan och det är vad jag behöver och något färgämne för att få lite stil på tårtan. Fortsättning följer om ett tag... Har du skivad ost emellan? Måne Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd September 1, 2012 Trådstartare Dela Inlagd September 1, 2012 Japp efter ett besök hos Mister Krister och en uppritning på det nya köket så är jag nu tillbaks till tårtbakningen igen. Vi hoppar nu upp ett plan i tårtan och tar fram detta plans fyllning. Här hade jag tänkt mig mosade bananer och marsansås. Banan mosad, använd inte en mjuk thaigaffel om ni inte vill få frispel. Vi vispar också ihop marsansåsen och kyler den snabbt i kylskåpet. Efter några minuter i kylen häller vi på vår fyllning på tårtan och brer ut det jämnt över tårtbottnen. Nu återstår bara sista momentet innan vi är klara. Vi ska välja topping. Det kan vara grädde, marsipan eller något annat, jag ska ha grädde och kanske försöka mig på med marsipan. Nu går vi och snickrar lite först. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd September 1, 2012 Trådstartare Dela Inlagd September 1, 2012 Har du skivad ost emellan? Nej det var pappen från tårtkartongen, så bottnarna inte klibbar ihop, fast egentligen så bakade jag tårtbottnarna inatt så något kartongpapper finns inte till. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd September 1, 2012 Trådstartare Dela Inlagd September 1, 2012 Nu var det dags för det knepiga. Jag skulle nu ge mig in på vägar jag aldrig vandrat förut. Det var dags för det stora prinsesstårtsprovet. Den lätta vägen hade varit och köpt ett marsipanlock som man kränger på tårtan men så vart det inte. Fram med den ofärgade mandelmassan men hur ska man få lite färg på den. Jag hade ingen karamellfärg hemma. Tänk, tänk. Det får bli färg från blåbär, tina lite blåbär och i med saften. Jaha det där vart lite finare men jäkligt kladdigt, det var ju inte tanken. Försökte med hjälp av lite vaniljsocker kavla ut den med den bara fastnade på kaveln. Jag var på väg att ge upp. Jag kom sen på att jag läst om plastfolie på Internet som man har både på och under mandelmassan. Vi provar det som sista utväg. Efter ett antal försök och mycket plastfolie hade jag lyckats kavla ut det den till bristningsgränsen. Detta fick duga. In med den på tallrik i frysen en stund. En prinsesstårta har grädde inuti, detta hade jag glömt så det var bara att slänga i grädden i efterskott. Nu var det tid för det stora momentet. Skulle jag lyckas få på mandelmassan över tårtan. Jag fick lite assistans av Lillkrabban och sen körde vi. Mandelmassan på och nu ska plasten försiktigt tas bort. Tada! Det gick bra. Mandelmassan täcker inte hela tårtan men vem bryr sig den är ju hemmagjord. Klart godkänt, tycker jag. Nu till andra tårtan som ska vara en vanlig gräddtårta. På med an massa god grädde. Lite garnityr och så är vi klara. De två färdiga reultaten. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Towe Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 mums Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 mums Nej det blir underkänt ,synd att göra så mkt arbete på dessa färdiga sågspånsbottnar baka en tårta och glömma det viktigaste en riktig hembakad tårtbotten . men ett stort + för underhållningsvärdet det är han en mästare på Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Towe Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 vill ha ändå så det så Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
amja Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 Två små tips till tårtbagare! Ska man göra princesstårta, finns det mycket behändiga, färdiga marsipan coatings i välsorterade butiker. (Köpte på ICA Maxi förra veckan) Vill man ha MYCKET grädde i tårtan utan att den blir ostadig, löser man lite geatinpulver i mjölk och blandar innan man vispar. Har aldrig jobbat som konditor men dock en massa år som kock, och lite tjuvknep har jag snappat upp av sockerbagarna! Det blev fint iaf! Mvh amja "Thais are the best friends money can buy"- Graham Greene Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GreenValley Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 Nej det var pappen från tårtkartongen, så bottnarna inte klibbar ihop, fast egentligen så bakade jag tårtbottnarna inatt så något kartongpapper finns inte till. Nej det blir underkänt ,synd att göra så mkt arbete på dessa färdiga sågspånsbottnar baka en tårta och glömma det viktigaste en riktig hembakad tårtbotten . men ett stort + för underhållningsvärdet det är han en mästare på Menar du att han far med osanning? Visst fan! Han är ju Hammarbyare och såna kan man inte lita på! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nicholas Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 sJÄLVA BAKANDET AV TÅRTBOTTEN VILL JAG SE LITE BILDER PÅ Köpebotten e gott Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 Köpebotten e gott Fy xxx , men det är klart har man inte smakat på hembakat kanske det är så Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
amja Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 Fy xxx , men det är klart har man inte smakat på hembakat kanske det är så Gorocco har nog ett liv utanför detta forum (till skillnad mot vissa) Och då är färdiga tårtbottnar ett bra alternativ! Mvh Amja "Thais are the best friends money can buy"- Graham Greene Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GreenValley Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 Gorocco har nog ett liv utanför detta forum (till skillnad mot vissa) Och då är färdiga tårtbottnar ett bra alternativ! Mvh Amja Det är väl precis tvärt om? Om man inte spenderar så mycket tid på forumet så blir det mer tid över till bakning! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
amja Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 Det är väl precis tvärt om? Om man inte spenderar så mycket tid på forumet så blir det mer tid över till bakning! Tänkte nog mer på höggravid fru! Mvh Amja "Thais are the best friends money can buy"- Graham Greene Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd September 1, 2012 Trådstartare Dela Inlagd September 1, 2012 Vid femsnåret var det dags att lämna Hemfosa med tårtorna. Vi skulle inte långt. Cirka 800 meter bort från oss har Odin sin jaktstuga och där väntade födelsedagsbarnet. Aya tar emot oss med doften av nygrillat. Tjejerna tar hand om grillandet som bara var en droppe i havet av all mat som dukas fram senare. De hade dukat upp till ett långbord och en massa mat hade fixats i ordning. Här syns en del av all thaimat som vi bjöds på. Kortet taget med dålig mobilkamera. Efter maten vart det kaffe och tårtorna dukades fram. En massa ljus sticks i tårtan och tänds på. Efter "Ja må hon leva" för vårt födelsebarn Aya får hon blåsa ut alla ljusen på tårtan. Tårtor och grattis till födelsebarnet och ett tack till Odin och Aya och för maten och sällskapet och även ett stort grattis till er förlovning. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd September 1, 2012 Dela Inlagd September 1, 2012 (ändrad) Gorocco har nog ett liv utanför detta forum (till skillnad mot vissa) Och då är färdiga tårtbottnar ett bra alternativ! Mvh Amja För det första citerar du mitt inlägg till Nicholas ,så har ju inget med Gorocco att göra och vilka är vissa? Ps färdiga tårtbottnar är aldrig ett bra alternativ ds Ändrades September 1, 2012 av Sam sip sam Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu