b-tung Inlagd Juli 9, 2012 Dela Inlagd Juli 9, 2012 Tänkte börja med att beskriva mig själv. Utbildad(gav så där) kock har jobbat professinellt med mat sedans 1979. Tänkte att man kunde dela med sig av knep och berätta om roliga matminnen osv. Första knepet. Om man gör chokladmousse och man inte är helt hemma med tempereringen så kan man efter att man har tillsatt äggulorna tillsätta ovispade äggvitor så får man smeten jämn och fin igen. Sen kan man ha extremt lättvispad grädde som man ska egentligen ska "vända" ner, men man vispar allt till önskad konsistens istället. Detta var ett litet tips för alla men som kanske kan hjälpa dom professionella också... MVH b-tung Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Fredman Inlagd Juli 9, 2012 Dela Inlagd Juli 9, 2012 Härligt, men jag vet inte om jag är kvalificerad. Är född in i livsmedelsbranschen. Morfar hade ett mejeri, min far var divisionschef för ett av våra större livsmedelsföretag, min farbror drev ett antal restauranger och mina kusinbarn har haft flera, även i Thailand. En av mina bästa vänner är en av Sveriges bästa matfotografer men jag själv är bara en glad amatör som nätt och jämt fick en examen i ekonomi. jag skulle därför behöva ett bra recept på dillkött då jag bjudet ut min mor och bror på dillkött imorgon, Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
b-tung Inlagd Juli 9, 2012 Trådstartare Dela Inlagd Juli 9, 2012 Härligt, men jag vet inte om jag är kvalificerad. Är född in i livsmedelsbranschen. Morfar hade ett mejeri, min far var divisionschef för ett av våra större livsmedelsföretag, min farbror drev ett antal restauranger och mina kusinbarn har haft flera, även i Thailand. En av mina bästa vänner är en av Sveriges bästa matfotografer men jag själv är bara en glad amatör som nätt och jämt fick en examen i ekonomi. jag skulle därför behöva ett bra recept på dillkött då jag bjudet ut min mor och bror på dillkött imorgon, Först och främst spola köttet och när det kokar upp töm av det och koka upp det i nytt vatten skumma av det ordentligt. Tillsätt dillstjälkar, lagerblad, morötter, lagerblad,schalottenlök, vitpepparkorn, lite mald vitpeppar, vinäger och socker. Koka köttet mört och sila av. Tillsätt grädde, salt, socker. sila av och tillsätt grädde samt, socker, salt, finmald vitpeppar och citron OBS ingen ättika eller vinäger . när det tjocknar tillsätt kallvkött, morötter och den lök du kan plocka ut. Avsluta med massor av finhackad dill. Hoppas att du gillar det här receptet, om du väljer detta så återkom gärna med dina synpunkter och eventuella förslag på förbättringar. MVH Björn Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Fredman Inlagd Juli 9, 2012 Dela Inlagd Juli 9, 2012 Tack Björn, det ser riktigt bra ut! Janne Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
b-tung Inlagd Juli 9, 2012 Trådstartare Dela Inlagd Juli 9, 2012 När man tänker efter så skulle ni. dvs ni som inte har matlagningen som yrke kunna ställa frågor här i den här tråden? verkar det bra! Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Fredman Inlagd Juli 9, 2012 Dela Inlagd Juli 9, 2012 Kanon! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Fredman Inlagd Juli 9, 2012 Dela Inlagd Juli 9, 2012 Tagna av en god vän till mig, en läromästare och duktig fotograf. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
scorpio63 Inlagd Juli 9, 2012 Dela Inlagd Juli 9, 2012 Jag älskar sushi. En anmärkning mottagen för otrevligt sätt, så jag är inte ofelbar:-) Nu även en avstängning :-S Back again, Pattaya i Maj-Juni efter Kina. Sedan julresan 17Dec- 15Jan. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Fredman Inlagd Juli 9, 2012 Dela Inlagd Juli 9, 2012 Ska leta lite fler bilder men de är inte tagna av mig utan en av våra bästa sushikockar som igentligen sopar banan med Lundblad och Co. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Fredman Inlagd Juli 9, 2012 Dela Inlagd Juli 9, 2012 Ja, vad säger man. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
b-tung Inlagd Juli 9, 2012 Trådstartare Dela Inlagd Juli 9, 2012 Kobe entrecote bra men inte värd priset.. Svensk, näe New Orleans kräftskiva som jag fixade till exet Bitesbuffe ala mig The noble art of creating the perfect GT Friterad malstjärt i Burma, betyg..Sprängd geting, den var inte god... Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
b-tung Inlagd Juli 9, 2012 Trådstartare Dela Inlagd Juli 9, 2012 Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Fredman Inlagd Juli 9, 2012 Dela Inlagd Juli 9, 2012 Lite mer matporr från han som din "kompis" beskriver som en med otroligt låg kunskap i mat. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
omarama Inlagd Juli 9, 2012 Dela Inlagd Juli 9, 2012 Var det en ung och oförstörd B-Tung man såg på GT-kortet.jag har bara sett en äldre degenerad variant i AIK-tröja innan? And that's all I have to say about that Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
b-tung Inlagd Juli 10, 2012 Trådstartare Dela Inlagd Juli 10, 2012 Ung b-tung på koh samui för cirka 17kg sedan.. Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Arkiverad
Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.